Seminar ”Cum se citește o carte?” (după Mortimer Adler, ”How to Read a Book”)

by Alexandra Enache on 11/10/2016

Vă invităm la seminarul ”Cum se citește o carte?” (după Mortimer Adler, ”How to Read a Book”), ce va avea loc sâmbătă, 15 octombrie 2016, de la ora 10:00. 

Cu siguranță veți privi un astfel de seminar cu scepticism, mai ales că este oferit fără discriminare atât tinerilor, cât și adulților (nu excludem nici pensionarii). Vă garantăm însă că după întâlnirea cu Mortimer Adler și cartea sa ”How to Read a Book” vă veți fi schimbat părerea în legătură cu caracterul completament intuitiv al cititului ca practică accesibilă fără rest și la cel mai înalt nivel oricui este alfabetizat elementar.

Vom descoperi împreună că cititul – în orice ipostază și pentru orice scop anume – este un veritabil meșteșug. Că se poate citi bine, dar se poate citi și prost. Că putem culege mierea unei cărți folosind-o ca să ne formăm, lustruim și ascuțim mintea sau putem să ne pierdem vremea cu ea dând ultima filă ca epilog al unei nebănuite ratări de a înțelege despre ce a fost vorba.

De asemenea, vom descoperi și multe altele: ce fel de cărți să citim? Grele sau ușoare? Să le citim o singură dată, sau de mai multe ori? Integral sau parțial? Există cărți care (nu) merită citite? ș.a.m.d. Vă așteptăm să reconsiderăm împreună cu Mortimer Adler ce înseamnă cu adevărat să citești o carte.

Lector: Mihai-Vladimir Topan

Durata întâlnirii: cca 3h/întâlnire

Mai multe detalii și înscriere: http://academiaprivata.ro/curs/cum-se-citeste-o-carte/

email

Leave a Comment


+ 9 = 17

Previous post:

Next post: