Adelin Petrișor – întâlnire cu studenții și lansarea albumului de fotografii ”Coreea de Nord, un lagăr cât o țară”.

by Mihai Naghi on 26/02/2013

Într-o epocă în care televiziunea transmite totul şi nu comunică nimic, Adelin Petrişor a ales să realizeze un incitant periplu fotografic în cea mai închisă ţară a lumii – Coreea de Nord.

Editura Polirom şi Universitatea Româno-Americană din Bucureşti vă invită Vineri (1 Martie 2013), ora 18:00, în Sala Senatului a Universității Româno-Americane, la o întâlnire cu Adelin Petrişor, cu prilejul lansării albumului de fotografie Coreea de Nord, un lagăr cât o ţară, semnat de jurnalist, ce va ține și o scurtă prelegere despre situația din Coreea de Nord.

  • Prezintă: Prof. Young Sun Ha, Departamentul de Studii Asiatice
  • Gazda: Ovidiu Folcuţ, Rectorul Universităţii Româno-Americane 

Fotografiile cuprinse în album au obţinut premiul „Editorial Non-Pro”, International Photographywards şi au fost nominalizate la „Discovery Of The Year”, Lucie Awards 2012.

Cu o prefaţă semnată de Cătălin Tolontan, Coreea de Nord, un lagăr cât o ţară reprezintă în egală măsură un avertisment privind riscul de a repeta greşelile istoriei, aşa cum mărturiseşte Adelin Petrişor chiar în deschiderea volumului:

„Contactul cu ţara lui Kim a fost, aşa cum mă şi aşteptam, dur. Am întîlnit imagini familiare: cozi la magazine, străzi uriaşe aproape pustii, clădiri faraonice. La fiecare colţ de stradă, din difuzoare se auzeau discursuri mobilizatoare, iar bannerele uriaşe conţineau doar sloganuri ale propagandei partidului unic… Imaginile orwelliene mi-au dat fiori şi m-au făcut să mă gîndesc că aşa ar fi arătat România dacă nu ar fi existat decembrie 1989”.

Cătălin Tolontan:

„Adelin duce aceeaşi luptă pentru imaginaţie, trăgând cadre şi descoperind poveşti (…) În fond, asta reprezintă acest album de fotografie din Coreea de Nord.”

Adelin Petrişor este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de război din România. A lucrat la Tele 7abc, TVR, Antena 1 şi Realitatea TV, iar în prezent este corespondent special al televiziunii publice. A intervievat personalităţi precum Yasser Arafat, Benjamin Netanyahu sau ayatollahul Mohammed Fadlallah. În anul 2007 a publicat un album de fotografie intitulat Corespondent de război. A primit Marele Premiu APTR în 2003, Premiul pentru cel mai bun reportaj în 2007 şi Premiul pentru documentar politic în 2009. De acelaşi autor, la Editura Polirom a apărut Războaiele mele (2010). Mai multe detalii, pe site-ul: www.adelin-petrisor.ro

…iar aici puteți vedea care din prietenii/colegii voștri și-au anunțat deja prezența la eveniment: Event FacebookLansarea volumului “Coreea de Nord, un lagăr cât o țară”

S-ar putea să vă mai intereseze:

email

Leave a Comment


9 − 6 =

Previous post:

Next post: