Bursele unSettled

by Alexandra Enache on 05/02/2020

Fii bursier unSettled și participă la festivalul ideilor de la Sighet în iulie 2020.

Înscrie-te până pe data de 15 martie 2020 și fii unul dintre cei 150 de bursieri care vor petrece 7 zile (6-12 iulie 2020 / 13-19 iulie 2020) la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetul Marmației, într-un program extrem de complex.

Vei avea, astfel, ocazia să interacționezi cu artiști, personalități din mediul cultural, istorici și cercetători. Programul include o serie de ateliere artistice, dezbateri, proiecții de film, seri de socializare, vizite de studiu și sesiuni de tip bibliotecă vie cu oameni care au experimentat provocările comunismului.

Invitați speciali:

  • Irina Margareta Nistor, despre care British Library spune că a fost vocea a 5000 de filme, se va alătura inițiativei noastre unSettled. Irina ne va vorbi despre experiența ei din perioada comunistă, când a dublat mii de filme intrate ilegal în România, și despre provocările pe care le implica o asemenea activitate exotică. Povestea Irinei Margareta Nistor a fost prezentată și în documentarul Chuck Norris vs Communism, în regia Ilincăi Călugăreanu.
  • actrița Antoaneta Cojocaru ne va îndruma, într-un atelier de inteligență emoțională, spre instrumentele specifice teatrului pe care le putem folosi pentru a ne angaja într-un dialog mai profund cu noi înșine.

Urmărește AICI pentru a fi la curent cu toate detalii privind selecția, speakerii și alte surprize pregătite.

În plus, 30 dintre cei 150 de bursieri participanți la Festivalul de Idei unSettled vor fi selectați pentru o vizită de studiu, timp de 3 zile, la instituțiile europene de la Bruxelles în luna septembrie.

Formular de aplicație: https://unsettled.freedomhouse.ro/.

Bursele unSettled fac parte din proiectul “Learning from the Past to Build the Future”. Proiectul este derulat în perioada octombrie 2019 – iulie 2020 de către Freedom House Romania, în parteneriat cu organizațiile civice Fundația Academia Civică, Geeks for Democracy, Apulum, Funky Citizens, iTeach.ro și susținut de Radio Europa Liberă și rețeaua de presă locală PressHub – formată din 26 de publicații locale independente.

S-ar putea să vă mai intereseze:

email

Previous post:

Next post: