Autoritatea Electorală Permanentă – Corpul expertilor electorali

by Alexandra Enache on 31/10/2017

Autoritatea Electorală Permanentă vă invită să vă înscrieți în Corpul experților electorali, din care vor fi desemnați președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora la toate alegerile și consultările electorale.

Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi locţiitorul acestuia sunt desemnaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă cu 15 zile înaintea datei alegerilor prin tragere la sorţi computerizată, pe funcţii, dintre persoanele înscrise în Corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reşedinţei de sediul secţiei de votare, precum şi pe baza criteriului studiilor absolvite.

Autoritatea este o instituție administrativă autonomă cu competență generală în materie electorală care a întreprins în ultimii ani o serie de procese de reformă și de inovare menite să îmbunătățească procesele electorale.

Precizăm că Autoritatea Electorală Permanentă își desfășoară activitatea cu respectarea principiilor independenței, imparțialității, legalității, transparenței, eficienței, profesionalismului, responsabilității, sustenabilității, predictibilității și legitimității, având un aparat propriu de specialitate compus dintr-un personal care nu poate face parte din partide sau formațiuni politice, în conformitate cu prevederile art. 100 și art. 102 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu completările și modificările ulterioare.

Pentru activitatea desfășurată, președintele biroului electoral al secției de votare și locțiitorul acestuia primesc câte o indemnizație brută de 750 lei, potrivit reglementările legale în vigoare.

Mai multe informații despre CORPUL EXPERȚILOR ELECTORALI

CONDIȚIILE DE ADMITERE în Corpul experților electorali

CEREREA DE ADMITERE  în Corpul experților electorali

ÎNTREBĂRILE din care se vor genera subiectele pentru examenul de admitere (incl. răspunsurile corecte)

email

Leave a Comment


6 − = 0

Previous post:

Next post: