Proiecție specială de film – The Art to Survive the Longest War in the World

by Mihai Naghi on 04/03/2013

One World Romania și Universitatea Româno-Americană au plăcerea de a vă invita la o proiecție specială de film intitulată ”The Art to Survive the Longest War in the World”, ce va avea loc JOI, 14 Martie, ora 12:00, în Aula Universității Româno-Americane (Bd. Expoziției, Nr. 1B), urmată de o dezbatere cu publicul.

  • Invitat: Jiri Sitler, Ambasadorul Republicii Cehe în România
  • Intrarea este LIBERĂ.

Filmul documentar tratează mișcarea Free Burma Rangers, care a devenit cunoscută în 2008 după apariția ei în filmul Rambo.

Care este viața reală a oamenilor din această organizație? Razboiul dintre grupurile etnice și armata birmană durează de peste 60 de ani. Povestea celor care trăiesc în aceste regiuni include sate arse, răpiri, urmăriri prin jungle, violuri și omoruri. În 1994, s-a format aici un grup de 250 de voluntari care au decis să își riște viețile pentru a îi ajuta pe localnici. Oferă asistență medicală, hrană, monitorizează încălcările drepturilor civile și asigură un sistem de comunicare care anunță atacurile armatei birmane. Prin acțiunile lor, au reușit să aducă speranța locuitorilor din aceste sate.

Filmul a fost realizat în zone foarte greu accesibile, în timpul livrării de ajutoare către un sat ars de armată, și folosește de asemenea imagini din arhiva Free Burma Rangers, oferind o imagine completă a situației reale din această regiune.

Mai multe informații puteți accesa aici: Proiecție Specială de Film la Universitatea Româno-Americană

… iar aici puteți vedea care dintre prietenii/colegii voștri și-au anunțat deja prezența la eveniment: One World Romania (proiecție de film)

S-ar putea să vă mai intereseze:

email

Leave a Comment


7 + 4 =

Previous post:

Next post: